Eckerö Line mukana taistelemassa tupakantumppien aiheuttamia ympäristöongelmia vastaan

Eckerö Line mukana taistelemassa tupakantumppien aiheuttamia ympäristöongelmia vastaan

Eckerö Line on mukana tukemassa Tallinnassa järjestettävää ympäristökampanjaa, jonka laajempana tavoitteena on herättää keskustelua Itämeren ympäristöongelmista ja myötävaikuttaa puhtaamman Itämeren puolesta. Kampanjassa keskitytään myös lisäämään tietoisuutta luontoon heitettyjen tupakantumppien aiheuttamista ympäristöhaitoista. Kampanjaa johtavat Tallinnan kaupunki ja World Cleanup Day -ympäristöjärjestö. Kampanjan virallisia yhteistyökumppaneita ovat Tallinnan satama, Tallink, Eckerö Line, Viking Line ja Tallinnan lentokenttä.

Suuri osa maailman muovijäteongelmista syntyy tupakantumpeista, jotka päätyvät luontoon ja meriekosysteemeihin. Varsinaisen tupakantumpin muodostaa suodatin, joka on valmistettu selluloosa-asetaatti-nimisestä muovista. Luontoon heitettäessä suodattimet hajoavat myrkyllisiksi mikromuoveiksi, jotka ovat haitallisia myös ihmisen terveydelle.

Maahan heitetyt savukkeensuodattimet ovat myös ongelmallisia kaupungeissa. Kaupunkien sadevesikouruihin päätyneet suodattimet kulkeutuvat helposti merivesiin, koska sadevesijärjestelmissä ei ole suodattimia pysäyttämässä tupakantumppien kulkua. 50% Itämeren muovijätteistä koostuu savukkeensuodattimista.

- Haluamme olla mukana tekemässä tunnetuksi luontoon päätyvien tupakantumppien ympäristöhaittoja ja vaikuttaa siihen, että esimerkiksi matkustajamme eivät heittäisi tupakantumppeja mereen, maahan tai kadulle laivaan pääsyä odottaessaan. Viestimme aiheesta henkilökunnallemme, matkustajillemme laivalla sekä terminaaleissa ja sosiaalisen median kanavissamme, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Puhtaamman Itämeren puolesta puhuva ympäristökampanja huipentuu 19.9.2020 World Cleanup Day 2020 -tapahtumassa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.worldcleanupday.org/.

World Cleanup Day 2020:n maailmanlaajuinen mediakeskus sijaitsee tänä vuonna Tallinnan kaupunginhallituksen tiedotuskeskuksessa, lähellä Vapaudenaukiota.