Vahva matkustajamäärän kasvu tammi-syyskuussa 2023

Eckerö Linen matkustajamäärät kehittyivät vahvasti vuoden 2023 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Helsinki-Tallinna-reitillä operoivan yhtiön matkustajien kokonaismäärä kasvoi 16 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen, ja ylitti 1,6 miljoonaa matkustajaa. Tämä tulee heijastumaan taloudelliseen tulokseen vastaavasti. Eckerö Linen erityisenä ilonaiheena on se, että M/s Finlandia on kuljettanut tänä vuonna kumulatiivisesti eniten matkustajia kaikista Helsinki-Tallinna välillä operoivista aluksista. 

Myös Eckerö Linen rahtiliiketoiminta kehittyi varsin myönteisesti vuoden 2023 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiö onnistui kasvattamaan markkinaosuuttaan, joka on nyt 37 % (vs. 31 % tammi-syyskuussa 2022). Eckerö Linen kuljettamasta rahdista jo 60 % kulkee Vuosaaren sataman kautta. Vuosaaresta liikennöivä M/s Finbo Cargo -alus on sujuva vaihtoehto myös henkilöautomatkustajille – sitä käyttämällä välttää sujuvasti keskusta-alueen ruuhkat sekä Helsingissä että Tallinnassa.

Eckerö Linella tutkitusti Suomen tyytyväisimmät asiakkaat

”Kaupallinen menestys ja kasvu ei ole mahdollista ilman tyytyväisiä asiakkaita. Suomalaiset matkustajat äänestivät Eckerö Linelle ykkössijan suomalaismatkustajien asiakastyytyväisyyttä Suomen ja Viron välisessä laivaliikenteessä mitanneessa tutkimuksessa”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo. 

Tulos on osa EPSI Ratingin laivamatkustamiseen liittyvää toimialatutkimusta, jossa kartoitettiin asiakaskokemusta ja -tyytyväisyyttä Suomen ja Viron sekä Suomen ja Ruotsin (ml. Ahvenanmaa) välillä liikennöivillä laivayhtiöillä. 

”Asiakkaat, yhteistyökumppanit sekä Eckerö Linen sitoutunut henkilöstö ansaitsevat lämpimät onnittelut ja kiitokset vuoden 2023 kolmesta ensimmäisestä erittäin onnistuneesta kvartaalista”, Rederi Eckerön toimitusjohtaja Björn Blomqvist kommentoi. ”Koko konsernin taloustilanne on tällä hetkellä vakaalla ja hyvällä pohjalla. Alkukesästä lyhennettiin Oslon pörssissä noteerattua obligaatiolainaa sekä myytiin M/s Birka Stockholm-alus”, Blomqvist kertoo.

Eckerö Linen merkittävin matkustajakäyttäytymisen muutos on ollut se, että suomalaiset matkustavat entistä enemmän myös muihin kohteisiin Virossa, ei vain Tallinnaan. Eckerö Linen hotellimyynti onkin kasvanut vuoden 2023 aikana 17 % edellisvuoteen verrattuna. Erityisesti lapsiperheet ovat löytäneet Eckerö Linen monipuolisen ohjelmatarjonnan ja Viron mielenkiintoiset koko perheen kohteet. Myös kansainvälisten matkustajien osuus on lisääntynyt. Suhteellisesti kasvu on ollut suurinta yhdysvaltalais-, intialais- ja kiinalaismatkustajien osalta.