Eckerö Linen loppuvuosi on tehty samettisista punaviineistä ja metsän mauista

Eckerö Linen loppuvuosi on tehty samettisista punaviineistä ja metsän mauista

Eckerö Linelle laadukas ruoka ja juoma ovat sydämen asia. Ruoka ja viini -messuilla 24.–27.10. Messukeskuksessa esittelemme etenkin ajankohtaista viinivalikoimaamme yhdessä laivan keittiömestarin laatiman maistelumenun kanssa. Tasting-viinien lisäksi m/s Finlandian laadukas viinivalikoima sisältää huolella valikoituja, Vuoden Viinit -kilpailussakin palkittuja viinejä.

Ruoka ja viini -messujen Makuja merellä -tastingissa pääsee tänä vuonna tutustumaan m/s Finlandian valikoimiin kuuluviin tuhteihin, italialaisiin punaviineihin, joiden suosio on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Mukana on muun muassa Ca’Leoni Valpolicella Ripasso, Ca’Leoni Amarone della Valpolicella ja Montidori Sangiovese. Jotta makuelämys olisi täydellinen, on laivan keittiömestari koostanut messuille viinien pariksi maistelumenun. Tastingista pääsee nauttimaan yhdeksän euron hintaan.

”Viineille on yhteistä tietty samettisuus ja runsaus, lämmittävä luonne, joka on omiaan Suomen syksyisille ja talvisille säille ja ruuille”, kuvailee maahantuoja Vindirektin Joonas Vainio.

Eckerö Linen osastolta löytyy myös laaja kattaus muita juomia, kuten suosittu Jean Biecherin luomu-Riesling, Finnish Wine Awards -kilpailussa kultaa voittanut André Clouet Silver -samppanja ja Olivier Leflaiven huikea Côte de Beaue Villages Pinot Noir Ranskan Burgundista.

Kaikki osastolla mukana olevat viinit ovat saatavilla m/s Finlandialla toimivasta Eckerö Marketista.

Hyllyissä myös Vuoden Viinit -menestyjiä

Eckerö Marketin viinivalikoimassa näkyvät vuosittain Vuoden Viinit -kilpailun voittajat ja palkitut viinit. Tänä syksynä valikoimaan on poimittu palkituista viineistä 23 sopivinta aina ylellisestä Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime -samppanjasta koko kilpailun voittajana palkittuun, kohtuuhintaiseen Piedemonte Cuatro Tierras -punaviiniin. Luomuviineistä saatavilla on esimerkiksi Cono Sur Organic Sauvignon Blanc -valkoviini, jonka mausta voi löytää herukanlehtiä ja passionhedelmää.

Itsenäisenä organisaationa toimiva Vuoden Viinit -kilpailu palkitsee vuosittain parhaat viinit yli 20 eri sarjassa. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaisten kuluttajien viinituntemusta ja edesauttaa viinikulttuurin leviämistä Suomessa.

Luomun käyttöön on panostettu myös Eckerö Linen ruokatarjonnassa. Laivayhtiö palkittiin Luomu SM -kilpailussa yksityisen sektorin vuoden nousijana eli luomun käyttöä eniten lisänneenä yrityksenä. M/s Finlandian ruokatarjonnassa luomuostojen määrä on saatu kolminkertaistettua vuodesta 2017.

M/s Finlandialla tarjotusta ruoasta lähes 80 prosenttia tehdään laivan omassa keittiössä. Laivalla on kiinnitetty huomiota myös ruokatarjonnan kestävyyteen ja ruokahävikkiin. Vuosina 2017–2018 laivalla onnistuttiin vähentämään ruokajätteen kokonaismäärää 25 prosentilla.

Vuonna 2018 m/s Finlandian matkustajamäärä oli 1,8 miljoonaa. Ruokaa ostetaan laivalle vuosittain yli 3 miljoonalla eurolla. Kun matkustaja- ja ruokamäärät ovat suuria, syntyy hävikin vähentämisessä pienistä puroista iso virta.

Riistaviikot tuo metsän maut m/s Finlandian syksyyn

Yksi tämän syksyn ruokateemoista m/s Finlandialla on riista. 2.10.–12.11.2019 vietettävien Riistaviikkojen alkupalapöydässä tarjolla on esimerkiksi konjakkigraavattua peuraa ja kylmäsavustettua ruijanpallasta. Pääruoista voi sen sijaan löytää niin sorsaa, porovasanmaksaa kuin hirvenniskaa. Aterian kruunaa jälkiruokapöytä, jossa maistuvat muun muassa marjat ja yllättävä suklaapunajuurikakku. Erikoisuuksien lisäksi pöytään katetaan muun muassa perinteistä riistakiusausta, sienisalaattia ja kantarellikastiketta.

Riistaviikkojen jälkeen matkustajat pääsevät nauttimaan jouluisesta juhlapöydästä, jota tarjoillaan 13.11.2019–8.1.2020. Pöytä notkuu jälleen herkkuja perinteisestä kalapöydästä ja joulukinkusta raikkaisiin kasvis- ja vegaanivaihtoehtoihin.