Helsingin Satama tiedottaa: Länsisatamassa pysäköinti siirtyy parkkitaloihin

Helsingin Satama tiedottaa: Länsisatamassa pysäköinti siirtyy parkkitaloihin

Matkustajien ajoneuvojen pysäköinti Helsingin Länsisatamassa muuttuu. Nykyiset kenttäpysäköintialueet supistuvat ja lopulta poistuvat kokonaan, kun Jätkäsaaren kaupunkirakentaminen etenee. Aluksi satamaa käyttävien matkustajien pitkäaikainen pysäköinti siirtyi kesäkuussa 2020 väistötiloihin pysäköintitaloon.

Aivan Länsiterminaali 2 läheisyyteen on parhaillaan rakenteilla uusi Royal Park -pysäköintitalo, joka palvelee tulevaisuudessa myös laivamatkustajia. Moderni pysäköintipalvelu tekee pysäköintipaikkojen ennakkovaraamisesta, pysäköinnistä ja maksamisesta helppoa. Pysäköintitalo otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021.

Pitkäaikainen pysäköinti tilapäisesti P-Atlas pysäköintitaloon

Ennen uuden pysäköintitalon valmistumista laivamatkustajilla on lyhytaikaisen kenttäpysäköinnin lisäksi käytössään 360 pitkäaikaista pysäköintipaikkaa kerroksissa 3-8 Helsingin kaupungin omistamassa, vasta-avatussa P-Atlas pysäköintitalossa Länsisatamankadun varrella (osoite: Länsisatamankatu 35).

Matka pysäköintitalolta Länsiterminaali 2:lle ja Länsiterminaali 1:lle on noin 600 metriä, joka vie kävellen noin 8 minuuttia.

P-Atlas pysäköintitalossa matkustajien käytössä on kätevät Easypark ja Parkman -mobiilimaksuvaihtoehdot. Pysäköinnin hinnan voit selvittää jo etukäteen sataman pysäköintilaskurilla osoitteessa https://www.portofhelsinki.fi/matkustajille/pysakointi-satamassa

Raitiovaunulla pääsee terminaalille saakka

Mahdollisuuksien mukaan laivamatkustajien voivat yksityisautoilun sijaan myös hyödyntää terminaaleille tiheästi liikennöiviä raitiovaunuyhteyksiä (linjat 7 ja 6T).

Aivan läheltä löytyy myös suosittujen kaupunkipyörien asemia (tarkista asemien sijainti ja pyörien saatavuus täältä: https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/helsinki/stations

Lue lisää pysäköinnistä Helsingin satamissa: https://www.portofhelsinki.fi/matkustajille/pysakointi-satamassa

Lue Helsingin Sataman alkuperäinen tiedote täältä.