Juhlapöydän perinteiset ja modernit herkut hurmaavat

Juhlapöydän perinteiset ja modernit herkut hurmaavat

Buffet Eckerön odotetussa joulun ajan Juhlapöydässä on tarjolla laivan keittiön valmistamana niin perinteisiä kuin moderneja jouluherkkuja vegaaneille sopiviin kasvisruokiin asti.

Juhlatunnelmaan pääsee aloittamalla ruokailun esimerkiksi alkuruokapöydän merellisistä antimista. Sillin ystäviä hemmotellaan muun muassa laivan joulusillillä ja sinappisillillä sekä erikoisuutena munakoisosta ja porkkanasta tehdyllä vegaanisella "lasimestarin sillillä". Herkullisia ovat myös tutut graavi- ja lämminsavulohi sekä kokonaiset katkaravut. Näiden lisäksi tarjolla on runsaasti makuelämyksiä lihasta ja kasviksista, kuten savustettua kalkkunaa ja mustaherukkahyytelöä.

Lämpimien ruokien Juhlapöydässä juurevat maut tukevat toisiaan hienosti. Lautaselle voi koota perinteisten laatikoiden lisäksi esimerkiksi ruskeassa voissa paistettua ruusukaalia, porkkanaa ja hasselpähkinää sekä muhennettua lehtikaalia. Paahdetut punajuuret nautitaan piparkakkukuorrutteella lähestyvän joulun kunniaksi ja joulukinkku leikataan lautaselle paikan päällä. Meillä pääset valitsemaan lautaselle myös suomalaisen joulupöydän klassikkoa lipeäkalaa, valkokastikkeen ja herneiden kera.

Jälkiruokapöytä sisältää kirpeitä, makeita ja tuhtejakin makuja. Esimerkiksi sitruuna-juustokakun täyteläisyys yhdistettynä kirpeään karpalosiirappiin luo täydellisen makujen harmonian. Moussea tarjoillaan tänä rommisuklaan makuisena. Glögipäärynät keventävät kokonaisuutta ja taatelit, viikunat ja joulumakeiset sinetöivät upean makuelämyksen.

Juhlapöytä jouluisten ruokien kera Buffet Eckerössä m/s Finlandialla 15.11.-24.12.2023.