Länsisataman raskas liikenne kokonaan Tyynenmerenkadulle 13.1. alkaen – Henkilöautoilijoiden kannattaa valita Länsisatamankatu

Länsisataman raskas liikenne kokonaan Tyynenmerenkadulle 13.1. alkaen – Henkilöautoilijoiden kannattaa valita Länsisatamankatu

Länsisataman raskaan liikenteen sisään- ja ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta.

Helsingin Länsisataman raskas ajoneuvoliikenne ohjataan 13.1.2020 alkaen Tyynenmerenkadun kautta satamaan. Jatkossa sekä sisään- että ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta. Nyt päästään Helsingin kaupungin tavoitteeseen, jossa satamaa käyttävä raskas kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi.

Järjestelyn myötä sataman raskaan liikenteen määrä ei lisäänny, mutta raskaan liikenteen odotuskentät poistuvat kokonaan Jätkäsaaresta. Rekat ja trailerit otetaan vastaan satamaan muutaman tunnin aikaikkunoissa odottamaan laivaan pääsyä suljetun satama-alueen laitureille.

Uudet toimintatavat ovat vaatineet liikennejärjestelyjä niin katuverkossa kuin sataman alueella. Helsingin kaupunki muuttaa joulukuussa Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen pisaranmalliseksi kiertoliittymäksi. Satama-alueen sisällä uudet lähtöselvitysportit järjestelmineen asennetaan ja odotuskaistat sijoitetaan laiturialueelle. Lähtöselvitys siirretään uudelle paikalleen reittimuutoksia edeltävänä viikonloppuna, kun raskasta liikennettä kulkee satamassa hieman arkea vähemmän.

Henkilöautoilijoille Länsisatamankatu on hyvä reitti

Laivamatkustajien henkilöautot kulkevat sisään ja ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä. Länsisatamaa käyttävillä henkilöautoilijoilla on raskaan liikenteen käyttämän Tyynenmerenkadun sijaan valittavissa myös Länsisatamankadun rauhallisempi reitti.

Matkustajakartta

Matkustajien lähestymiskartta (myös alla)

Ajo-ohje linja-autonkuljettajille

Rekkakartta

Rekkaliikenteen lähestymiskartta

Länsisatamaa käyttävien henkilöautoilijoiden kannattaa valita jatkossa reitikseen Länsisatamankatu.