Liikutko autolla Tallinnassa 30.6.–2.7.? Lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlat aiheuttavat poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Tallinnassa vietetään 30.6.–2.7. lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlia. Tapahtumaan osallistuu kymmeniätuhansia nuoria ja sen ohjelma ja järjestelyt aiheuttavat erityisesti keskustan alueelle poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä ja ruuhkia.

Sunnuntaina 2.7. laulu- ja tanssijuhliin liittyvä kulkue liikkuu klo 9.30 alkaen keskustan Vapaudenaukiolta Pärnu maanteetä ja Narva maanteetä pitkin kohti laululavaa. Varaa reilusti aikaa liikkumiseen tuolloin keskustan alueella sekä jos olet tulossa m/s Finlandian klo 12-lähdölle Tallinnasta Helsinkiin. Alla olevasta kartasta näet, millä katuosuuksilla kulkueeseen osallistujat järjestäytyvät kulkuetta varten.

Sujuvimmin liikkuminen keskustassa onnistuu sunnuntaina pyörällä tai kävellen. Varsinainen laulujuhla alkaa laululavalla kello 14 ja päättyy kello 21, jolloin luvassa on jälleen ruuhkia kymmentuhatpäisen yleisön poistuessa alueelta.

Laulujuhlien liikennejärjestelyistä löydät lisätietoa täältä (englanniksi).

Tallinnan raitiovaunuliikenne on pysähdyksissä su 2.7. klo 7–14.

Perjantaina 30.6. ja lauantaina 1.7. suurimmat ruuhkat ovat lähellä Kalevin stadionia, jossa pidetään tanssijuhlien näytökset. Niiden aikataulut löydät täältä (mm. englanniksi).

Lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhliin liittyen Tallinnan julkisen liikenteen käyttö on maksutonta myös matkailijoille 30.6. – 2.7.

 

Kartta: näillä kaduilla lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlien osallistujat järjestäytyvät sunnuntaina 2.7. kulkueeseen.