Viron matkaajien kato ei näy Eckerö Linella – pääsiäisen pitkät vapaat houkuttelevat laivalle ja Viroon lomaa viettämään

Viron matkaajien kato ei näy Eckerö Linella – pääsiäisen pitkät vapaat houkuttelevat laivalle ja Viroon lomaa viettämään

Pääsiäisloma näkyykin suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen matkustajamäärissä autopaikkojen ja reittimatkojen varausten runsaana kasvuna. Tammikuussa uudistetulla m/s Finlandialla matkustaa Helsingistä Tallinnaan reilussa kahdessa tunnissa, ja matkustusmukavuutta lisää muun muassa laivaan rakennettu toinen sisäänkäynti.

Huhtikuun loppupuolella vietettävän pääsiäisen pitkät vapaat ovat jälleen nostamassa Helsinki–Tallinna-välin matkustajamääriä. Vaikka Viroon matkustavien suomalaisten määrän on uutisoitu laskeneen viime vuosina, tämä ei näy Eckerö Linen m/s Finlandian matkustajamäärissä. Viime vuonna suomalaisten matkustajien määrä kasvoi m/s Finlandialla kahdeksan prosenttia vuodesta 2017.

”Pääsiäisenä Helsinki–Tallinna-reitillä seilaa lähes täysi laiva. Varsinkin hotellipaketteja ja autopaikkoja on varattu tänä vuonna pääsiäisviikonlopulle runsaasti. Näyttääkin siltä, että Tallinnasta lähdetään tänä vuonna myös omalla autolla muualle Viroon pääsiäistä viettämään”, kertoo Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi.

Eckerö Line uudisti Helsinki–Tallinna-väliä kulkevaa laivaansa m/s Finlandiaa tammikuussa telakoinnin aikana. Matkustusmukavuutta lisättiin muun muassa kasvattamalla istumapaikkojen määrää sekä rakentamalla laivaan toinen, kokonaan uusi sisäänkäynti. Uusi sisäänkäynti nopeuttaa laivaan nousua ja sieltä poistumista Helsingin päässä. Lisäksi Kokouskeskus & Loungen asiakkaat pääsevät poistumaan laivasta ensimmäisinä.

Tallinnan pääsiäisviikonlopun tärpit koostuvat jazzista ja hyvästä ruoasta

Tallinnassa pääsiäistä voi viettää vaikkapa jazzin lumoissa, sillä Baltian maiden suurin jazzfestivaali Jazzkaar ajoittuu sopivasti huhtikuun loppuun (19.–28.04.2019). Kansainvälistä jazzfestivaalia on järjestetty vuodesta 1990 lähtien. Viime vuonna keväisen Jazzkaarin konserteissa vieraili ympäri Viroa yli 26 000 ihmistä. Eckerö Line tarjoaa kevään aikana räätälöityjä jazz-paketteja, jotka sisältävät matkojen lisäksi hotelliyön sekä pääsylipun jazzkeikalle Tallinnassa.

Moni matkustaa Viroon edelleen hyvän ja edullisen ruoan perässä. Eckerö Line on koostanut yhteen Tallinnan parhaita ravintolavinkkejä tuoreelle Makumatka-sivustolleen. Sivustolle on koottu tunnettujen suomalaisten tärppejä Viron ravintola- ja kahvilatarjontaan sekä esimerkiksi kooste Tallinnan parhaista vegaaniravintoloista.

Laivalla tarjoillaan pääsiäisenä erikoisbuffet, josta löytyy muun muassa akvaviitilla maustettua sillikaviaaria saaristolaisleivällä, parsakaali-saksanpähkinäsalaattia, laivan lammaslihapullia ja rosmariinikastiketta sekä mämmiä kerman ja vaniljakastikkeen kera. Buffetin ruoat valmistetaan 80-prosenttisesti laivan omassa keittiössä, ja laivalla tarjoiltavat lihat ja kalat hankitaan luotetuilta kumppaneilta kuten Atrialta, Arvo Kokkoselta ja HKScanilta.