Estonian Golf & Country Club – nautinnollista golfia

Lähde golfmatkalle Viroon: Estonian Golf and Country ClubLähde golfmatkalle Viroon: Estonian Golf and Country Club
EGCC:n Sea Course on aivan Suomenlahden rannalla.

Golf- ja matkailutoimittaja Harri Nyman kävi tutustumassa virolaisiin golfkenttiin. Tässä hänen mietteitään ja kokemuksiaan kentästä.

En tiedä onko täydellistä golfkenttää olemassa. Minulle kuitenkin kierros suomalaisen Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemalla Estonian Golf & Country Clubin Sea Coursella tuotti harvinaisen, lähes täydellisen golfnautinnon. 25 kilometriä Tallinnasta itään sijaitseva, useasti Euroopan TOP100-kenttien joukkoon valittu EGCC on päässyt eroon takavuosien viheriöongelmistaan ja on nyt timanttisessa kunnossa. Kun tähän vielä lisää upeat maisemat Suomenlahdelle, aurinkoisen kesäsään sekä sopivan pelinopeuden kentällä, niin lisätoiveita ei ainakaan minulla ole.

Kenttä sijaitsee varsin lähellä Muugan satamaa, joten golfreissu autolla Eckerö Linen uudella Vuosaari-Muuga- reitillä liikennöivällä Finbo Cargolla on helppoa. Tallinnastakin kentälle ajaa puolessa tunnissa. Kannattaa kuitenkin muistaa omituinen käännös vasemmalle Tallinna-Narva-ykköstien kohdalla. Vasenta kaistaa ajaen on käännyttävä vastaantulevan liikenteen editse moottoritiellä hieman pelottavan tuntuisesti. Navigaattori kyllä näyttää paikan.

Hymyileviä pelaajia kentällä

EGCC:n toimitusjohtaja Hanno Kross on syystä tyytyväinen kentän kuntoon:

– Pelaajilla on hymy huulilla kun he tulevat kentältä. Se lämmittää paljon muutamien ongelmavuosien jälkeen. Emme halua tuottaa kenellekään pettymystä kentän kunnon suhteen.

Kesäviikonloppuna kentän pelaajien joukosta löytyy myös suomalaisia. Monen tavoitteena on hyvän tuloksen tekemisen lisäksi ehtiminen illan laivalle ja takaisin Suomeen. Paikan päällä pelaamassa tavatut suomalaiset kehuivat estottomasti kenttää, layoutia ja maisemaa.  Pelikaverien kanssa ihastelimme merenrannan kaislikkomaisemien lisäksi ”sisämaan” väylää numero 13. Par-nelonen on todella mielenkiintoinen väylä, jossa liikaa riskiä ottamalla voi lyödä - kuten minä - sekä avaus- että lähestymislyöntinsä veteen.  Strateginen suunnittelu oli pelikavereilla paremmin hallussa.

Yleisesti ottaen kenttä ei ole erityisen vaikea tai pitkä, ja se sopii hyvin käveltäväksi. Pelasin hetken myös kahden ruotsalaisen melkein aloittelijan kanssa, eikä heillä ollut suurempia vaikeuksia löytää viheriöille. Pikku korkeuseroja kentällä on, ja jos jano tai pikkunälkä yllättää niin kentältä löytyy pieni taukokioski. Muilla Viron kentillä en vastaavia taukopaikkoja ole huomannut.

Estonian Golf & Country ClubEstonian Golf & Country Club
Jo väylällä 3 pääsee ihailemaan Suomenlahtea ja rantakaislikkoa.
Estonian Golf & Country ClubEstonian Golf & Country Club
Suomalaisgolfarit olivat hyvin tyytyväisiä kentän kuntoon.

Kentän laajennus suunnitteilla Estonian Golf & Country Clubilla

EGCC on jo pitkään suunnitellut uutta, major-voittaja Annika Sörenstamin nimeä kantavaa 18-reikäistä kenttää.

– Koko ajan teemme työtä laajennuksen eteen, mutta aikataulu ei ole vielä varmistunut. Kun uusi kenttä rakennetaan niin nykyinen 9-reikäinen Stone Course puretaan. Samalla rakennetaan lyhyt harjoituskenttä, kertoo Hanno Kross, joka uskoo, että golf on jo Virossakin päässyt eroon eliittilajin maineestaan. 

Harjoitusalueella oli paljon lyöntejä harjoittelevia pelaajia, ja monella perheellä oli myös nuoria mukana. Tämä lupaa hyvää kentän käyttöasteelle, joka saattaa tulevaisuudessa johtaa kentän laajennuksen lisäksi hotellin rakentamiseen.

Majoitu golfmatkalla Tallinnassa

Monet suomalaiset pelaavat Tallinnan reissulla parikin kierrosta EGCC:n kentällä tai valitsevat toiselle kierrokselle vanhan tutun Niitväljan tai uudistuksia tekevän XRaen. Lähellä sijaitsevan Tallinnan hotellitarjonta on laajaa, ja yksi vaihtoehto on täysin uudistettu hyvätasoinen Kalev Spa aivan kaupungin keskustassa. Itse koin yllättävän ja upean hetken hotellin aamiaisella, kun ulkona syödessäni aivan vierestä alkoi kuulua ammattitaitoista jodlausta. Omaksi ilokseen jodlaava nuori nainen käytti vanhan kaupungin muuria kaikutaustana ja loi hienon elämyksen kuulijoille. Upea startti golfpäivälle! Tutustu Eckerö Linen koko hotellipakettivalikoimaan täällä.

Teksti: Harri Nyman
Kuvat: Harri Nyman ja Estonian Golf & Country Club