Rae Golf panostaa vahvasti uudistuksiin

Rae GolfRae Golf
Rae Golfin metsäosuuden väylät ovat miellyttäviä pikku kukkuloineen ja lampineen.

Golf- ja matkailutoimittaja Harri Nyman kävi tutustumassa virolaisiin golfkenttiin. Tässä hänen mietteitään ja kokemuksiaan kentästä.

Tallinnan lähin golfkenttä, parikymmentä kilometriä kaupungista pohjoiseen Suurestassa sijaitseva Rae Golf hakee nyt uutta paikkaansa Tallinnan ja Viron golfkartalla.

Nyt suomalainen Lassi Pekka Tilander – joka on mukana monessa Viron golfprojektissa – on laatinut kentälle uuden yleissuunnitelman, jota aletaan vähitellen toteuttaa. Jo sitä ennen kentälle rakennetaan pohjoismaalaisittainkin aivan erityisen hienot harjoituspaikat, eli tekonurmesta tehdään valaistu harjoitusalue, jonne toivotaan Tallinnasta myös syyspimeällä innokkaita pallonlyöjiä. Samalla tehdään pikkuparannuksia kentälle, esim. päätösväylän viheriöstä tulee saarigriini. Muutamia sokkoväyliä parannetaan. Uudistusten toivotaan vetävän enemmän myös suomalaisia kentälle.

Kentän satsaukset näkyvät jo nyt. Viheriöt ovat selvästi tasaisempia ja nopeampia. Väylät ovat vielä hieman epätasaisia, mutta ruohopeite oli vahvaa. Kenttä on rakennettu osittain metsän kupeeseen ja osittain peltomaisemiin. Koska korkeuseroja ei ole, se sopii hyvin käveltäväksi.

Itse pidin erityisesti väylistä kaksi ja kolme, jossa palloraukoille on tarjolla sekä vettä että out-paaluja. Mutta jos väylillä pysyy niin tulostakin voi syntyä, ja pikku joen törmällä pesivät joutsenet saavat olla rauhassa. Osittain metsäalueella kiertelevä puistomainen takaysi on pelillisesti mielenkiintoinen mm. pikku kukkuloidensa vuoksi.

Golf X Rae – golfaamaan ViroonGolf X Rae – golfaamaan Viroon
Klubitalon edessä oli ilahduttavan paljon toimintaa. Sieltä löytyy myös saunat ja kokoustilat.
Golf X Rae – golfaamaan ViroonGolf X Rae – golfaamaan Viroon
Kentällä voi bongata joutsenia ja keväisin muuttolintuja matkalla Suomeen.

Kenttä pidetään auki uudistusten ajan

Tulevista suurista uudistuksista huolimatta golfarit ovat koko ajan tervetulleita kentälle.

– Tietysti työt voivat jossain määrin häiritä, mutta on tärkeää tietää, että pidämme kentän koko ajan auki 18-reikäisenä. Isojen uudistusten aikataulu on vielä avoin, mutta uudet harjoitusalueet on tarkoitus avata jo tänä vuonna 2019, sanoo kentän toimitusjohtaja Piret Sepp.

Kenttä haluaa uudistaa imagonsa täysin, eikä nimeä Suuresta haluta käyttää lainkaan, vaikka kenttä siellä sijaitseekin. Kentälle ajetaan Tallinnasta ykköstietä kohti Tarttoa. 

Rae Golf tiedostetaan hyvin, että läheiset Niitvälja ja Estonian Golf & Country Club ja Pärnun kenttäkaksikko vetävät puoleensa suurimman osan Viroon matkaavista suomalaisgolfareista. Uudistuksilla halutaan nyt ottaa Tallinnan ja Muugankin sataman läheisyydestä kaikki irti, ja toivottaa suomalaisgolfarit suuremmin joukoin tervetulleksi. Ja kierroksen jälkeen voi vaikka pistäytyä savusaunassa ja pulahtaa sen jälkeen pikku lampeen uimaan.

Teksti: Harri Nyman
Kuvat: Harri Nyman ja Rae Golf

Golf X Rae – golfaamaan ViroonGolf X Rae – golfaamaan Viroon
Kentän tulevaisuuteen kuuluu myös saarigriini.