Otepää Golf Center – luonnon keskellä

Otepää Golf Center – golfaamaan ViroonOtepää Golf Center – golfaamaan Viroon
Otepään kentältä löytyy sekä metsää että väljempiä alueita.

Golf- ja matkailutoimittaja Harri Nyman kävi tutustumassa virolaisiin golfkenttiin. Tässä hänen mietteitään ja kokemuksiaan kentästä.

Otepää on tullut suomalaisille tutuksi Viron talviurheilukeskuksena, mutta Tarton lähellä sijaitsevalla luonnonsuojelualueella pelataan kevät-, kesä- ja syyskuukausina myös golfia jännittävällä metsäkentällä villieläinten vieraana. Kentällä on bongattu karhuja, ilveksiä, ahmoja ja harvinaisia lintuja. Kentältä löytyy myös toinen harvinaisuus, eli pitkä par-6 väylä. 

Otepää sijaitsee kolmisenkymmentä kilometriä Tartosta länteen ja Tallinnasta on matkaa noin 220 kilometriä. Otepäähän voi ajaa myös pienempiä teitä Viljandin kautta ja jos tulee Viron golfreissulla Pärnusta niin rauhallisia hyväkuntoisia teitä on mukava ajella.

Urheilullinen kenttä

Otepään kentällä on varsin paljon korkeuseroja, joten huonokuntoisen kannattanee valita pelikaverikseen golfauto. Mutta jos pitää golfista mäkisellä metsäkentällä ja haluaa pitää kuntoaan yllä, niin Otepää on hyvä valinta. Itse pidän Otepäätä eräänlaisena seikkailukenttänä, joka tarjoaa varsinkin ensimmäisellä kierroksella pelillisiä yllätyksiä, koska sokkoreikiäkin löytyy. Toisaalta kentältä löytyy paljon alamäkeen lyötäviä selkeitä väyliä, jossa golfpalloa saa lyödä sydämensä kyllyydestä. Vastapainona on muutamia todella hyviä lyhyempiä väyliä, esimerkiksi lammen yli lyötävä erittäin kaunis par-kolmonen.

Minulla oli ilo pelata kierros kentän suunnittelijoihin kuuluvan Pekka Järvisen kanssa, joten sain ensikäden tietoa siitä mihin lyödä ja mihin ei. Järvinen kertoo suunnitelleensa kenttää täysin luonnon ja maaston ehdoilla ilman suurempia maansiirtoja. Kentän griinit ovat nyt terässä. Yhtä hyvässä kunnossa ne eivät ole olleet sitten vuoden 2015.

Otepaa Golf CenterOtepaa Golf Center
Kentän avausväylällä on mukavasti tilaa. Lyömässä kentän suunnittelijoihin kuuluva Pekka Järvinen.
Otepaa Golf CenterOtepaa Golf Center
Oma suosikkini on tämä kaunis par-kolmonen.

Otepäässä pidempään

Jos muutamat sokkoreiät tuottavat yllätyksen niin kenttä suorastaan kutsuu pelaamaan toisen kierroksen:

– Me haluammekin että golfarit pelaavat täällä useamman kierroksen ja viettävät vaikka Tartossa muutaman päivän tutustumassa kaupungin kulttuuritarjontaan, sanoo Otepään golfkeskuksen toimitusjohtaja Kristi Laur.

– Tarjoamme esimerkiksi erittäin edullisia viikon pelioikeuksia ja suosittelemme myös korkealaatuisia golftapahtumiamme.

Otepää Golf Centerillä onkin tarjota uusittu klubitalo, jossa on ravintola ja alakerrassa upeat sauna- ja konferenssitilat.

Kentän pelaajat tulevat laajalti lähipaikkakunnilta.

– Useimmat tulevat Tartosta, koska Otepäällä ei paljon golfpelaajia ole. Mutta meillä käy pelaajia myös Viljandista ja Latviastakin, koska raja ei ole kaukana. Tietysti toivomme lisää suomalaispelaajia, Otepään luonnossa ja Tartossa on hienoa viettää lomapäiviä, sanoo Laur.

Tartto tarjoaa monenlaista majoitusta

Otepää Golfilla siintää jossain tulevaisuudessa haave oman hotellin ja kylpylän rakentamisesta golfkentän viereen. Toistaiseksi useimmat golfarit esimerkiksi Suomesta majoittuvat Tartossa, Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa ja ”henkisessä pääkaupungissa” Emajoen varrella. Hyvä vaihtoehto majoitukselle on tasokas Hotel Lydia, vain kivenheiton päässä raatihuoneentorilta. Katso Eckerö Linen kaikki hotellipaketit Tarttoon täältä.

Teksti: Harri Nyman
Kuvat: Harri Nyman ja Otepää Golf Center