Pärnu – rantaelämää ja kylpylöitä

Pärnu rantaelamaa lähde: Visit EstoniaPärnu rantaelamaa lähde: Visit Estonia

Pärnu on tunnettu kylpylä- ja spa-kaupunki, jonka pitkä hiekkaranta houkuttelee kesäisin. Mutahoidot ovat vetäneet ihmisiä magneetin lailla paikkakunnalle satoja vuosia. Kaupungin ensimmäinen kylpylä avattiin vuonna 1838. Pärnu on myös Viron kesäpääkaupunki. 

Tallinnasta on Pärnuun matkaa 130 kilometriä ja automatka Tallinnasta kestää vajaat 2 tuntia. Viehättävässä 40 000 asukkaan kaupungissa riittää tekemistä koko perheelle lapsista isovanhempiin kaveriporukoita ja yksin reissaavia unohtamatta.

Suosittelemme Pärnussa

Maarja-Magdaleena Kilta

Parnu Maarja Magdaleena Kilta Lähde: Kairi Tähe Visit PärnuParnu Maarja Magdaleena Kilta Lähde: Kairi Tähe Visit Pärnu

Maarja-Magdaleena Kilta on käsityön mestareiden ja eri taiteenalojen edustajien paikka. Killassa työskentelevän mestarin johdolla on mahdollista askarrella käsin kaikenlaista hauskaa, vaikkapa ainutlaatuinen matkamuisto, kuten itse tehty ranneke. Täällä viihtyy koko perhe.

Maarja-Magdaleena Kilta

Pärnun museo

Parnun museo Lähde Indrek Aija Visit PärnuParnun museo Lähde Indrek Aija Visit Pärnu

Pärnussa voi tehdä aikamatkan tuhansien vuosien taakse paikkakunnan historiaan. Jos kivikausi on matkan alkupää, loppupää ulottuu neuvostovuosiin. Pärnun museossa on esillä pysyvä näyttely "11 000 vuotta historiaa - elämyksiä vanhoilta ajoilta." Museo on Baltian moderneimpia historianmuseoita.

Pärnun museo

Mini Zoo

Parnu Mini Zoo Lähde: Kairi Tähe Visit PärnuParnu Mini Zoo Lähde: Kairi Tähe Visit Pärnu

Mini Zoossa voi tutustua erilaisiin matelijoihin ja hämähäkkeihin. Terraarioissa niitä elää yli 50 lajia, kuten teksasinkalkkarokäärme ja tokeegekko. Henkilökunta opastaa eläinlajien saloihin, ja rohkeimmat vierailijat voivat pitää vaarattomia otuksia käsissään. Opastusta saa myös suomeksi.

Mini Zoo


Kaikki kävelyetäisyydellä

Pärnu ranta Lähde: Anneli Tandorf Visit EstoniaPärnu ranta Lähde: Anneli Tandorf Visit Estonia

Kaupunkikävelyllä pääsee tutustumaan Pärnun eri puoliin, kuten historialliseen keskikaupunkiin sekä romanttiseen ranta-alueeseen ja sen eleganttiin 1920–30-luvun kylpyläarkkitehtuuriin. Pärnun pitkällä rannalla viihtyy kauniina kesäpäivänä. Matala ranta on turvallinen lapsille. Sen tuntumassa on useita aktiviteetteja surffauksesta banaaniveneajeluun tai polkupyörävuokraukseen.

 

Nykytaiteen museo

parnu modernin taiteen museo Lahde: Parnun modernin taiteen museoparnu modernin taiteen museo Lahde: Parnun modernin taiteen museo

Nykytaiteen museo on kaupungin kulttuurielämän keskus. Museon näyttelyt ovat yllättäviä ja kokoelmissa on noin 400 esittävän taiteen teosta sekä yli 1200 dokumenttielokuvaa. Museo on tunnettu jokakesäisestä alastomuutta käsittelevästä tutkielmanäyttelystä sekä Pärnun elokuvafestivaalista.

Nykytaiteen museo

Kesäuinti Valgerandassa

Parnu Valgerand Lahde Toiv Joul Visit EstoniaParnu Valgerand Lahde Toiv Joul Visit Estonia

Kahdeksan kilometrin päässä keskustasta on Pärnunlahden kaunein hiekkaranta, Valgerand. Etelään avautuva ranta on aurinkoinen koko päivän, ja mäntymetsä suojaa pohjoistuulelta. Rannassa on lasten leikkipaikka, hauska seikkailupuisto ja venevuokrausta.

Valgerand


Päivä vesipuistossa

Parnu Tervise ParadiisParnu Tervise Paradiis

Hyppää vesiliukumäkeen 11 metrin korkeudesta! Viron suurimman vesipuiston Tervise Paradiisin neljästä erilaisesta liukuputkesta pisin on 100 metriä. Lisäksi on hyppytasanteita, koskisia vuoristojokia, lämmitetty ulkoallas, porealtaita, erilaisia saunoja ja kesäterassi.

Tervise Paradiis

Kiipeä lintutorniin

Luontoretki Lahde Remo Savisaar Visit EstoniaLuontoretki Lahde Remo Savisaar Visit Estonia

Rantaniityn luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1958 uhanalaisten ja harvinaisten kasvilajien ja liikkuvien dyynien suojelemiseksi. Käy bongaamassa lintuja luonnonsuojelualueen lintutorneista. Pärnun maakunnassa on useita vaellusreittejä sekä lintutorneja luonnosta kiinnostuneille.

Visit Pärnun vinkit

Pärnu melonta Lähde: Toomas Tuul, Visit EstoniaPärnu melonta Lähde: Toomas Tuul, Visit Estonia

Pärnu on monipuolinen matkailukaupunki. Alla olevasta linkistä saat lisätietoa, mitä Pärnussa ja sen lähialueilla tapahtuu sekä vinkkejä aktiviteetteihin.

Kurkkaa tärpit Pärnuun

Hotellipaketit Pärnuun

Tutustu Pärnun hotellivalikoimaamme ja varaa paketti.

M/s Finbo Cargo tarjoaa edullisen ylityksen automatkustajille Helsinki Vuosaari-Tallinna Muuga.