Boheemi Tartto kutsuu

Viron toiseksi suurin ja koko Baltian vanhin kaupunki Tartto on kuuluisa yliopistostaan, museoistaan, kirkoistaan ja rikkaasta kulttuurielämästään. Se on Viron älyllinen pääkaupunki, jota kutsuttiin aikoinaan Emajoen Ateenaksi. Eikä kaupungin intellektuaalinen ja boheemi luonne ole minnekään vuosien aikana kadonnut.

Väitetään, että kaupungilla liikkuessa voi kohdata Tarton hengen, mystisen olennon, joka pakottaa palaamaan kaupunkiin aina uudelleen. Välimatka Tallinnasta Tarttoon on reilut 180 km. Matkata voi omalla autolla, bussilla tai junalla.

Suosittelemme Tartossa

Viron Kansallismuseo

Viron kansallismuseo lähde: ERM Viron kansallismuseo lähde: ERM

Vuonna 2016 valmistunut Viron Kansallismuseo on upea arkkitehtoninen nähtävyys. Sisällä esitellään esimerkiksi modernein, virtuaalisin keinoin mm. virolaisuuden olemusta toisessa museon perusnäyttelyssä, joka on nimeltään Kohtumised, suomeksi Tapaamiset. Keskustasta on museolle n. 2,5 km:n kävelymatka, jolla tutustuu kätevästi kaupunkikuvaan.

Eesti Rahva Muuseum

AHHAA tiedekeskus

Ahhaa Tartto Visit Estonia/Jaal Nilson Ahhaa Tartto Visit Estonia/Jaal Nilson

Tieteitä, seikkailua ja hauskaa viihdettä. Tiedekeskus Ahhaan useimmat näyttelyt ovat interaktiivisia, joten voit nähdä omin silmin ja kokeilla omin käsin kaikkea.

Asiakkaamme saavat 20 % alennuksen Tarton tiedekeskus AHHAA:n sisäänpääsystä matkustajakorttia vastaan. Etu koskee niin yksittäisiä kuin perhelippujakin, ja on voimassa 31.12.2019 asti.

Energiaa vesipuistosta

Aura-keskus Tartto Aura-keskus Tartto

Aura-keskuksen vesipuistossa on useita eri altaita, vesiliukumäkiä, saunoja ja valohoitohuone. Kesäisin energiaa saa myös aurinkoterassilta.

Aura-vesipuisto

Jaani kirkko

Jaani Kirkko Visit Estonia/Meelis Lokk Jaani Kirkko Visit Estonia/Meelis Lokk

Johanneksen kirkko on harvoja keskiaikaisia nähtävyyksiä koko Pohjois-Euroopassa ainutlaatuisten terrakottaveistostensa ansiosta. Täällä järjestetään suosittuja kirkkokonsertteja.

Jaani Kirik

Kalteva talo

Tartto Visit Estonia/Lembit Michelson Tartto Visit Estonia/Lembit Michelson

Tarton Kaltevaa taloa kutsutaan myös Tarton Pisan torniksi. Talo on rakennettu keskiaikaisen kaupunginmuurin viereen vuonna 1793, ja sen toinen puoli makaa heikon kivijalan päällä. Jos uskallat sisään, pääset tutustumaan Tarton taidemuseon näyttelyyn Viron taiteesta.

Tarton Taidemuseo

Millä ennen leikittiin

Tartto Lelumuseo Visit Estonia/Liina Guiter Tartto Lelumuseo Visit Estonia/Liina Guiter

Lelumuseo vie aikuiset takaisin lapsuuden muistoihin ja tarjoaa lapsille mahdollisuuden tehdä nukketeatteria. Näyttelyssä on esillä ikivanhoja leluja, perinteisiä suomalais-ugrilaisia leluja ja virolaisten animaatioelokuvien nukkeja.

Lelumuseo

Hotellipaketit Tarttoon

Tutustu Tarton hotellivalikoimaamme ja varaa paketti tästä.