Pippa Laukka m/s Finlandialla: Buffetissa voi nautiskella terveellisesti – muista tuttu periaate

Pippa Laukka m/s Finlandialla: Buffetissa voi nautiskella terveellisesti – muista tuttu periaate

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka sai m/s Finlandialla lämpimän vastaanoton henkilökunnalta ja matkustajilta.

Kauniisti laineilla -viikot jatkuivat m/s Finlandialla keskiviikkoiltana 30.1., kun hyvinvointilääkäri Pippa Laukka tarjoili infoiskun ”Syö ja löydä hyvä olo”. Se sisälsi paljon asiaa ruoasta ja viritti antoisaa ajatustenvaihtoa kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta. Pippa puhui teeman alla mm. ravintolisistä ja hivenaineista, makeanhimosta ja herkuttelusta, antioksidanteista, terveysteknologiasta sekä syömisen filosofiasta ja jopa hyönteisravinnosta. 

Kiireisessä arjessa tahdonvoimaamme koetellaan jatkuvasti: on yltäkylläisiä herkuttelumahdollisuuksia ja ruokailurytmimme on usein epäsäännöllinen. Viime syksyn Olet mitä syöt -tv-ohjelmassa hyvin vaativana motivoijana tutuksi tullut Pippa osoittautui vähintäänkin inhimilliseksi lääkäriksi toteamalla esityksensä päätteeksi: Muista terveet rituaalit, mutta on ok ottaa välillä rennosti!

Infoiskun jälkeen osa kuulijoista jatkoi Pippan kanssa Buffet Eckerön buffet-pöydän äärelle. Tarkoitus oli ottaa selvää, voiko noutopöytää ottaa haltuun samalla nautiskellen että terveellisyysnäkökulma huomioiden.

No, Pippan mukaan periaatteessa liki kaikkea voi syödä, vaikka kannattaa kuitenkin miettiä valintoja ja lautaselle annosteltavan ruoan määrää. Monelle tuttu, ns. lautasmalli, on aidosti hyvä perusperiaate syömiseen, niin myös buffetissa: Syö lautasellinen, josta neljäsosa on proteiinia (esim. lihaa tai kalaa), neljäsosa höysteitä (perunaa, riisiä tms.) ja puolikas kasviksia.

Rasvoja ei kannata erityisesti metsästää, sillä ne luikertelevat meihin ihan huomaamattakin. Jos syöt sekä alku- että pääruoat, muista että määrä ei nollaannu lautasta vaihtamalla vaan osien mitat olisi jaettava kaikkien pöytien antimien kesken. Pippa kertoi selkeästi suositukset, mitä hän kokoaisi omalle lautaselleen Eckerö Buffetin noutopöydistä – ja noudatti sitä jopa jälkiruoan suhteen.

Buffet Eckerössä koettiin myös iloinen jälleennäkeminen, kun buffetpöydän vierelle sattui laivassa työskentelevä Miksu, joka oli Pippan valmennuksessa Olet mitä syöt -tv-ohjelmassa. Mies nappasi Pippan kainaloonsa. Silminnähden hyväntuulinen ja -näköinen Miksu kertoi jatkaneensa kuvausaikana omaksumiaan ruokailu- ja urheilutapoja ja nauttivansa suuresti uudesta elämäntyylistään. Ja sen huomaa, sanovat kollegat laivassa.

Seuraavan kerran Pippaa kuulee m/s Finlandialla ke 13.2. klo 15.15 Helsingistä starttaavalla miniristeilyllä. Kauniisti laineilla -viikkojen ohjelman näet täältä.

Teksti ja kuva: Pipsa Kyöstiö