Lasten kanssa laivalla

M/s Finlandia on lastattu SLIMELLA

Tästä lapset innostuvat – SLIME TIME nyt ensimmäistä kertaa laivalla Suomessa ja koko Euroopassa. Maailmalla suuren suosion saanut SLIME tulee nyt m/s Finlandialle.

Koko perheen SLIME TIME -risteilyt ovat täynnä hauskaa SLIME-ohjelmaa:

 • SLIME-ULATOR, joka limaa onnekkaimmat lapset vihreällä limalla
 • SLIME-koulu, jossa tutustutaan SLIMEN saloihin ja katsotaan SLIME-video
 • SLIME-aiheisia tatskoja
 • SLIME inspiroi piirtämään ja värittämään
 • Mukana menossa on myös suositun animaatiosarjan Ryhmä Haun hahmoja.

Tästä lapset innostuvat – SLIME TIME nyt ensimmäistä kertaa laivalla Suomessa ja koko Euroopassa. Maailmalla suuren suosion saanut SLIME tulee nyt m/s Finlandialle.

Koko perheen SLIME TIME -risteilyt ovat täynnä hauskaa SLIME-ohjelmaa:

 • SLIME-ULATOR, joka limaa onnekkaimmat lapset vihreällä limalla
 • SLIME-koulu, jossa tutustutaan SLIMEN saloihin ja katsotaan SLIME-video
 • SLIME-aiheisia tatskoja
 • SLIME inspiroi piirtämään ja värittämään
 • Mukana menossa on myös suositun animaatiosarjan Ryhmä Haun hahmoja.

Näin varaat SLIME TIME -risteilyn

M/s Finlandia lastataan SLIMELLA syyslomaviikolla 16.–20.10.2019.
Tätä risteilyä muistellaan pitkään.

6 tunnin pikapyrähdys Suomenlahdella aamu- tai iltalähdöllä.

Varaa miniristeily

Lähdöt joka aamu klo 9 Helsingistä. 7 tuntia maissaoloaikaa Tallinnassa.

Varaa päiväristeily

Huom! SLIME TIME -ohjelmaa ei ole lähdöillä Tallinna-Helsinki klo 6.00 ja Helsinki-Tallinna klo 21.40.

SLIME-ULATORIN ikärajat ovat 6-17 v.

Otathan mukaan vaihtovaatteet (päästä varpaisiin) siltä varalta että SLIME-ULATOR kutsuu.

SLIME-ULATOR limaa arpaonnisia Bar Nosturissa

SLIME-ULATOR limaa onnekkaimpia lapsia Bar Nosturissa kannella 7. Limattavaksi pääsevät lapset valitsee arpa ja SLIME-ULATORIN käsittelyyn haluavat voivat ilmoittautua arvontaan laivalla. Vaikka arpaonni ei suosisi, kannattaa muistaa, että SLIME-ULATOR tuottaa hupia myös sen toimintaa seuraaville ja että laivalta löytyy myös muuta SLIME-puuhaa. SLIME-ULATOR käynnistetään useamman kerran matkan aikana. Tutustu SLIME-ULATORIIN pääsemiseen ja SLIME TIME -ohjelman kysytyimpiin kysymyksiin.

SLIME-ULATORIN alustava aikataulu

HUOM! Muutokset mahdollisia – tarkista aikataulu laivassa!

HELSINKI-TALLINNA

klo 8.30 arvontaan ilmoittautuminen alkaa
klo 9.00 SLIME-ULATOR show time
klo 9.45 SLIME-ULATOR show time
klo 10.30 SLIME-ULATOR show time
klo 11.15 SLIME-ULATOR show time

TALLINNA-HELSINKI

klo 11.30 arvontaan ilmoittautuminen alkaa (vain miniristeilyllä)
klo 12.00 SLIME-ULATOR show time
klo 12.45 SLIME-ULATOR show time
klo 13.30 SLIME-ULATOR show time

HELSINKI-TALLINNA

klo 14.45 arvontaan ilmoittautuminen alkaa (vain miniristeilyllä)
klo 15.15 SLIME-ULATOR show time
klo 16.00 SLIME-ULATOR show time
klo 16.45 SLIME-ULATOR show time
klo 17.30 SLIME-ULATOR show time

TALLINNA-HELSINKI

klo 18.00 arvontaan ilmoittautuminen alkaa
klo 18.30 SLIME-ULATOR show time
klo 19.15 SLIME-ULATOR show time
klo 20.00 SLIME-ULATOR show time

klo 20.45 Päivän SLIME TIME -ohjelma päättyy

SLIME-tehtäväpisteet Leikkihuoneessa kannella 6

SLIMEN maailmaan pääsee myös Leikkihuoneessa kannella 6 sijaitsevan Kokouskeskus & Loungen tiloissa olevassa Leikkihuoneessa. SLIME-tehtäväpisteille voi poiketa silloin kun omaan risteilyohjelmaan sopii.

SLIME-rastit:

 • SLIME-koulu: Työpajassa tutustutaan SLIMEN saloihin ja katsotaan SLIME-video. Täältä voi valmistua SLIME-mestariksi. Oppitunti käynnistyy n. 20 min. välein (ei satamatauolla).
 • SLIME-tatskat: SLIME inspiroi siirtokuvatatuointeja, joita laitetaan lapsille SLIME-tatskat työpajassa. Non-stop (ei satamatauolla).
 • SLIME-seinä: Piirrä ja väritä SLIME-maailman innoittamana. Nappaa vaikka selfie SLIME-seinää vasten. Non-stop.

Muista myös tämä: Ryhmä Haun jäseniä halattavissa

TV:stä tutun animaatiosarja Ryhmä Haun (engl. Paw Patrol) jäseniä saapuu lasten iloksi laivalle. Pelastuspartion Samppa ja Kaja ovat tavattavissa ja halattavissa m/s Finlandialla SLIME TIME -risteilyjen aikana meet and greet -tapahtumassa, joka alkaa aina SLIME-ULATORIN käynnistyttyä Nosturissa. Halukkaita voi olla paljon, joten valitettavasti emme voi taata kaikille halausta tai kuvausmahdollisuutta.

 • Samppa on pentupoppoon avulias palokoira ja ensihoitaja
 • Kaja on helikopterin ohjaimista tuttu rohkea pelastajapentu.

Muista myös tämä: Ryhmä Haun jäseniä halattavissa

TV:stä tutun animaatiosarja Ryhmä Haun (engl. Paw Patrol) jäseniä saapuu lasten iloksi laivalle. Pelastuspartion Samppa ja Kaja ovat tavattavissa ja halattavissa m/s Finlandialla SLIME TIME -risteilyjen aikana meet and greet -tapahtumassa, joka alkaa aina SLIME-ULATORIN käynnistyttyä Nosturissa. Halukkaita voi olla paljon, joten valitettavasti emme voi taata kaikille halausta tai kuvausmahdollisuutta. Samppa on pentupoppoon avulias palokoira ja ensihoitaja ja Kaja helikopterin ohjaimista tuttu rohkea pelastajapentu.

Mitä tulee tietää SLIME TIME -risteilystä – kysytyimmät kysymykset

Miten lapsi pääsee limattavaksi?

Limatuksi tuleminen on kunnia, joten paikkoja on rajoitetusti. Halukkaiden kesken lopulliset SLIME-ULATORIIN pääsijät päättää arpa. Halukkaat voivat osallistua laivalla arvontaan ja osallistuneiden kesken arvotaan kerralla neljä onnekasta, jotka pääsevät SLIME-ULATORIIN. SLIME-ULATOR käynnistyy useamman kerran kullakin risteilyllä. Lapsen huoltajalta vaaditaan allekirjoitus vastuuvapaussopimukseen limauksen yhteydessä.

Kuka voi voittaa paikan SLIME-ULATORIIN?

SLIME-ULATOR on tarkoitettu ainoastaan 6–17-vuotiaille lapsille. Limauskunnian voi saada vain voittamalla arvonnassa, eli jokainen lapsi laivalla ei valitettavasti pääse limattavaksi. SLIME-ULATORIIN limattavaksi pääsee kerralla neljä lasta.

Mitä ohjelmaa on tarjolla alle 6-vuotiaille lapsille? Onko laivalla muuta ohjelmaa kuin SLIME-ULATOR?

Laivalla on paljon muita aktiviteetteja, joihin voi osallistua myös nuoremman lapsen kanssa. Lapset pääsevät esimerkiksi tapaamaan Ryhmä Haun jäseniä, ottamaan SLIME-tatskan (siirtotatuoinnin) sekä piirtämään ja värittämään SLIME-seinälle. Yli 3-vuotiaat lapset voivat osallistua myös SLIME-kouluun, jossa jokainen pääsee tutustumaan SLIMEN saloihin! Nämä kaikki aktiviteetit ovat ilmaisia. SLIME-ULATORIN käynnistämisen seuraaminen on mitä parhainta huvia koko perheelle.

Mistä SLIME on tehty? Onko se turvallista?

SLIMEN resepti on huippusalainen, joten sitä emme voi paljastaa. SLIME on kuitenkin turvalliseksi testattua, gluteenitonta ja vegaanista. Mikäli SLIME-ULATORIIN paikan voittaneella lapsella on vakavia allergioita tai todella herkkä iho, voit vielä paikan päällä varmistaa turvallisuuden SLIME-ULATORIN operoijilta. Vaikka SLIME onkin täysin turvallista, emme suosittele sen syömistä – SLIME ei maistu hyvälle.

Jos lapseni limataan, miten SLIMEN saa puhdistettua?

Meillä on SLIME-putsaajia paikan päällä, jotka (yhdessä huoltajan kanssa) auttavat lapsia siistiytymään. SLIME-putsaajilla on valmiina puhdistusvälineitä, joilla SLIMEÄ saadaan putsattua lasten iholta. Voit kuitenkin ottaa oman pyyhkeen mukaan, sillä sen avulla SLIME lähtee paremmin myös hiuksista. Koska SLIME on kosteaa, se kastelee vaatteet sekä hiukset, vaikka se muuten saadaankin puhdistettua. Suosittelemmekin vaihtovaatekerran mukaan ottamista. Lisäksi pyydämme kaikkia limattaviksi pääseviä ottamaan kengät pois jalasta, jotta putsaaminen helpottuu eikä SLIME leviä muualle laivalla. Huolehdithan myös, ettei lapsellasi ole esimerkiksi silmälaseja päässään, puhelinta tai muuta arvokasta taskuissaan, jos hän voittaa pääsyn limattavaksi.

Onko alueella jokin paikka, jossa lapsi voi vaihtaa vaatteet ja puhdistaa itsensä?

Kyllä. SLIME-ULATORIN yhteydessä on pukukoppi, jossa lapsi voi yhdessä huoltajan kanssa vaihtaa omat puhtaat vaatteet päälle. Käytettävissä on myös yhteishytti, jossa SLIME-ULATORISSA ollut lapsi voi halutessaan käväistä suihkussa. Tarkemmat ohjeet tapahtumapaikalta.

Mitä lapsella tulisi olla päällä? Tahraako SLIME ihoa tai vaatteita?

SLIME-ULATORIIN pääsevä lapsi on ulos tullessaan limainen. Huolehdi siis, että lapsella on päällä jotakin sellaista, minkä limaantuminen ei harmita. SLIME lähtee kyllä pesussa, mutta väliaikaista värjäytymistä voi pienissä määrin ilmetä ennen pesua. Ota vaihtovaatteet mukaan sekä esimerkiksi muovipussi limaisia vaatteita varten. Jos vaihtovaatteet jäävät vahingossa kotiin ja vaatteiden limaantuminen jännittää, voi laivasta ostaa kertakäyttöisen sadeviitan vaatteiden suojaksi.

Onko SLIME liukasta? Mitä toimenpiteitä turvallisuuden takaamiseksi tehdään?

SLIME on lattialle päästessään hyvin liukasta, mutta SLIME-ULATORIN operoijat ja muu henkilökunta huolehtivat, ettei SLIME pääse leviämään SLIME-ULATORIN alueelta muualle laivaan. Lapset puhdistetaan ennen alueelta pois pääsyä. Lapset myös ohjeistetaan SLIME-ULATORIN operoijien toimesta huolellisesti ennen limaamista.

Lapseni on pyörätuolissa. Voiko hän silti osallistua aktiviteetteihin?

SLIME-ULATORIIN ei valitettavasti voida ottaa pyörätuolissa istuvia, mutta kaikkiin muihin SLIME TIME -risteilyn aktiviteetteihin voi hyvin osallistua.

Lapseni ei halua mennä SLIME-ULATORIIN. Onko limaamista silti mahdollista seurata?

On, tottakai. SLIME-ULATOR sijaitsee laivalla Bar Nosturin tanssilattialla, johon näkee helposti. Paikka on kaikille avoin.

Täytyykö työpajoihin ilmoittautua etukäteen?

SLIME TIME -risteilyllä oleviin työpajoihin, eli SLIME-kouluun, SLIME-tatskoihin tai SLIME-seinän värittämiseen, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Työpajojen ollessa auki, jokainen on tervetullut osallistumaan niihin.

Voiko lapseni osallistua SLIME-kouluun tai muuhun ohjelmaan yksin?

Työpajojen ohjaajat vastaavat ohjelmien pyörimisestä, tekemisen sujumisesta ja omalta osaltaan turvallisuudesta muun henkilökunnan tapaan, mutta eivät muuten ole vastuussa lapsista.

Miten voi tavata Ryhmä Haun jäseniä?

Ryhmä Haun kaksi hahmoa on tavattavissa kahdesti risteilyn aikana, Eckerö Market & Parfymerian edustalla. Tällöin hahmoja on mahdollisuus halata ja ottaa kuvia heidän kanssaan. Halukkaita jäsenien tapaamiseen voi olla paljon, joten valitettavasti emme voi taata kaikille halaus- tai kuvausmahdollisuutta.

Ota huomioon turvatoimenpiteet ja noudata niitä

Turvallisuus on ensisijainen asia SLIME TIME -risteilyllä. 

Mikä on vahinkojen esiintymisen todennäköisyys jos turvatoimenpiteitä ei noudateta?

Turvatoimenpiteitä tulee noudattaa laivalla niin lasten kuin aikuistenkin. SLIME TIME -ohjelmassa vahinkojen todennäköisyys on suuri jos niiden mukaan ei toimita. Hiusten, ihon, vaatteiden, asusteiden ja kenkien värjäytyminen ja/tai tahraantuminen on mahdollista.

Vahinkojen seuraukset jos turvatoimenpiteet jätetään suorittamatta  

a) Vahinko ja sairaus, mukaan lukien, mutta rajoittumatta:

liukumisen aiheuttamat iskeytymisvammat (mukaan lukien päävammat), murtuneet luut, nyrjähdykset ja revähdykset, liman aiheuttamat allergiset reaktiot, shokki/psykologiset traumat

b) Hiusten, ihon, vaatteiden, asusteiden ja kenkien värjäytyminen ja/tai tahraantuminen on mahdollista.

Ohjeet aktiviteetin suorittamiseksi turvallisesti

• Noudata kaikkia aktiviteetin turvalliseen suorittamiseen liittyviä varotoimenpiteitä sekä kaikkia tapahtuman turvallisuushenkilöstön ja järjestäjien antamia toiminta- ja turvallisuusohjeita
• Pysy aktiviteettia varten määritellyllä alueella
• Käytä asianmukaisia ja sopivia vaatteita
• Noudata kaikkia terveydentilaa koskevia vaatimuksia
• Käytä vain aktiviteettiin soveltuvia, sallittuja ja hyväksyttyjä apuvälineitä tai laitteita
• Älä suorita aktiviteettia jos tunnet olosi huonoksi tai olet huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena
• Älä nauti limaa ja pidä suu suljettuna aktiviteetin aikana

Vahinkojen todennäköisyys turvatoimenpiteitä noudatettaessa?

Olettaen, että yllä olevia turvaohjeita noudatetaan, osallistujille aiheutuvien vahinkojen todennäköisyys pienentyy huomattavasti. Riskien vähentämiseksi on käytössä useita varotoimenpiteitä:

• Vaatteiden suojaamiseksi osallistujien on mahdollista saada sadeviitat ennen Slimeulator-laitteeseen astumista sekä talouspaperia liman puhdistamiseksi laitteesta poistuttaessa
• Suosittelemme, että kengät otetaan pois jalasta ennen laitteeseen astumista

HUOM! Näistä varotoimenpiteistä huolimatta hiusten, ihon ja vaatteiden värjäytymisen ja / tai tahraantumisen riski on kuitenkin edelleen olemassa.

HUOM! 16.10. SLIME TIME -risteilyllä on kuvaukset

Oletko tulossa 16.10. SLIME TIME -risteilylle? Tuolloin Viacom kuvaa valokuvia ja videoita SLIME TIME -ohjelmasta m/s Finlandialla. Viacom on kaikkien SLIME TIME -tapahtumista kuvattavien valokuvien ja videotallenteiden oikeuksien ja nimikkeiden omistaja. Viacomilla on yksinoikeus käyttää kuvattua materiaalia kaikkialla maailmassa kaikilla (myös tulevilla) alustoilla ilman aika- tai muita rajoituksia.

Lasten leikkinurkkaus Cafeterian vieressä

Pienet lapset tykkäävät peuhata laivalla olevassa leikkinurkkauksessa. Leikkinurkkaus sijaitsee kannella 8 aivan Cafeterian vieressä. Leikkinurkkauksessa on mm. pehmopalikoita, pelejä ja pieni liukumäki. Sijainti Cafeterian vieressä mahdollistaa sen, että pientä purtavaa voi hakea näppärästi leikin lomassa. Ikkunoista voi seurata laivojen kulkua merellä. Pallomerta ei ole m/s Finlandialla.

Myös lapset herkuttelevat Buffet Eckerössä

Koko perhe nauttii herkullisesta ruoasta Buffet Eckerössä. Sesonkien mukaan vaihtuvasta menusta löytyy herkkuja kaiken ikäisille ja jälkiruokapöytä on monen pienen matkustajan aterian kohokohta. Koulujen loma-aikaan tarjolla on oma Lasten pöytä: mm. spaghetti bolognesea, nugetteja, nakkeja ja ranskalaisia sekä lihapullia. SLIME TIME -risteilyllä tarjolla on myös SLIME-aiheista syötävää lapsille. Meillä on myös runsas buffet-aamiainen, jolla jaksaa pitkälle päivään. Muistathan, että ruokamme omavalmistusaste on 80 prosenttia – tarjolla on siis laivan omassa keittiössä tehtyä ruokaa. Katso hinnat täältä.

Myös lapset herkuttelevat Buffet Eckerössä

Koko perhe nauttii herkullisesta ruoasta Buffet Eckerössä. Sesonkien mukaan vaihtuvasta menusta löytyy herkkuja kaiken ikäisille ja jälkiruokapöytä on monen pienen matkustajan aterian kohokohta. Koulujen loma-aikaan tarjolla on oma Lasten pöytä: mm. spaghetti bolognesea, nugetteja, nakkeja ja ranskalaisia sekä lihapullia. SLIME TIME -risteilyllä tarjolla on myös SLIME-aiheista syötävää lapsille. Meillä on myös runsas buffet-aamiainen, jolla jaksaa pitkälle päivään. Muistathan, että ruokamme omavalmistusaste on 80 prosenttia – tarjolla on siis laivan omassa keittiössä tehtyä ruokaa. Katso hinnat täältä.

Limurannekkeella limsaa

Laivamatka on juhlaa arjen keskellä. Silloin voi herkutella limurannekkeen antimilla. Limurannekkeella saa laivan ravintoloista rajattomasti limsaa. Limuranneke maksaa 5 €/hlö.

Taikuri ja leikkitäti laivalla

Koululaisten loma-aikoina syyslomalla, talvilomalla ja kesälomalla laivalla on erikoisohjelmaa pienemmille ja isommille lapsille. Perinteisesti pienille lapsille on leikkitila Kokouskeskuksessa ja laivalla on leikkitäti ja taikuri. HUOM! Taikuria ei ole SLIME TIME -ohjelman aikana 16.–20.10.2019.

Loma-aikoina on luvassa erikoistekemistä ja -ohjelmaa, josta saat tiedon mm. tältä sivulta. Koko perhe viihtyy kesäisin myös m/s Finlandian aurinkokannella, jossa on mukava seurata laivan kulkua Suomenlahdella ja paistatella päivää.

Suosikkiartisteja laivalla

Hieman isompien lasten ja nuorten kanssa laivalla ollessa kannattaa katsoa, keitä artisteja laivallamme esiintyy. M/s Finlandialla on päivittäin elävää musiikkia. Suomalaisen popin, hiphopin, rockin ja iskelmän tähtiä nousee Bar Nosturin ja Pub Telakan lavalle viikoittain. Katso artistikattauksemme täältä ja bongaa sieltä suosikkisi. Huomioithan, että SLIME TIME -risteilyjen aikana Nosturissa viihdyttää koko perhettä SLIME-ULATOR eikä siellä tuona aikana ole esiintyjiä.