Riika – Baltian helmi

Riika Latvia Lähde:  latvia.travel, Investment and Development Agency of LatviaRiika Latvia Lähde:  latvia.travel, Investment and Development Agency of Latvia

Kun Tallinna on nähty, on aika suunnata etelämmäksi. Puolen päivän ajomatkan päässä Tallinnasta on Baltian helmeksi kutsuttu Riika sekä Jurmalan kuuluisa kylpyläkaupunki ja muut Latvian kaupungit. Riika on noin 660 000 asukkaallaan Baltian suurin kaupunki. Väinäjoen suulla sijaitsevan Riian historiallinen, keskiaikainen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on kuuluisa myös upeista jugend- ja art noveau -tyylisistä rakennuksistaan. Täältä pääset kätevästi myös tunnettuun kylpylä- ja rantakaupunkiin, Jurmalaan, joka sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Riiasta.

Suosittelemme Riiassa

Vanhakaupunki

Riika Latvia Mustapäiden talo, Lähde: Lähde:  latvia.travel, Investment and Development Agency of LatviaRiika Latvia Mustapäiden talo, Lähde: Lähde:  latvia.travel, Investment and Development Agency of Latvia

Vanha hansakaupunki Riika on kuuluisa muuun muassa keskiaikaisesta vanhasta kaupungistaan. Yksi vanhankaupungin maamerkeistä on mm. Mustapäiden talo, jonka historia juontuu 1300-luvulle. Riian historiallinen keskusta on osa Unescon maailmanperintöluetteloa.

 

Kulttuuria ja kulinarismia

Nähtävyydet Riikassa, Lähde: Latvia Travel, Reinis HofmanisNähtävyydet Riikassa, Lähde: Latvia Travel, Reinis Hofmanis

Riika sijaitsee kulttuurien risteyspaikassa, joten kaupungista löytyy lukuisia mielenkiintoisia museoita, gallerioita ja näyttelyitä sekä runsaasti konsertteja ja festivaaleja. Kulttuurien risteyskohtana oleminen näkyy myös monimuotoisuutena kaupungin ravintola-, baari- ja kahvilatarjonnassa. Riiassa on myös vehreitä puistoja virkistäytymiseen.

Ihastele jugend-rakennuksia

Riika jugend, Lähde: latvia.travel, Reinis_HofmanisRiika jugend, Lähde: latvia.travel, Reinis_Hofmanis

Isoista hansakaupungeista Riika on säilynyt parhaiten. Latvian pääkaupunki oli 1800-luvulla rikas ja vilkas liike-elämänkeskus, jolla oli varaa palkata kalliita arkkitehtejä. Vanhankaupungin lisäksi jugend- ja art nouveau -talot ovat upeita. Katsele korkealle, sillä hienoimmat ornamentit löytyvät katonrajasta.


Vilkasta torielämää

Riika keskustori, Lähde: Latvia Travel, Reinis HofmanisRiika keskustori, Lähde: Latvia Travel, Reinis Hofmanis

Latvialaiseen arkeen pääsee sukeltamaan parhaiten Riian keskustorilla. Se on kaupungin vilkkaimpia ostospaikkoja, jonka ihmisvilinässä käy päivittäin jopa 160 000 asiakasta. Valtavissa Zeppelin-ilmalaivojen hangaareissa on kaupan kaikkea mahdollista: lihaa, kalaa, juustoja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja rihkamaa. Tori on erinomainen paikka ostaa paikallisia herkkuja vaikka tuliaisiksi.

Jurmala: auringonpalvojan paratiisi

Jurmala ranta Lähde: Latvia TravelJurmala ranta Lähde: Latvia Travel

Latvian Rivierieralla, Jurmalassa, lekottelet yli 30 kilometriä pitkällä hiekkarannalla. Jurmala on vain puolen tunnin junamatkan päässä Riiasta. Käy täällä päiväretkellä – yöksikin voi jäädä johonkin ihanista huviloista tai kylpylähotelleista. Pikkuputiikit, kahvilat ja ravintolat ovat kaikki kätevästi yhden kadun, Jomas ielan, varrella. Jos sää ei suosi rannalla oloa, vieraile Baltian suurimmassa vesipuistossa Livu Akvaparksissa.

Lasten suosikki: eläintarha

Riika Zoo Lähde:  Reinis Hofmanis, Latvia TravelRiika Zoo Lähde:  Reinis Hofmanis, Latvia Travel

Riian upeassa eläintarhassa voi nähdä kirahveja, virtahevon ja 3 000 muuta eläintä hyönteiset ja selkärangattomat mukaan lukien. Kahdenkymmenen hehtaarin alueella on koti 405 eläinlajilla. Välillä vauhtia voi ottaa karusellista. Eläintarha on avoinna ympäri vuoden. 

Riga Zoo

Hotellipaketit Riikaan

Tutustu Riian hotellivalikoimaamme ja varaa paketti.

M/s Finbo Cargo tarjoaa edullisen ylityksen automatkustajille Helsinki Vuosaari-Tallinna Muuga.