Saarenmaa

Lyhyen merimatkan päässä mantereelta kohtaat alkuperäistä Viroa: koskematonta luontoa, ruokokattoisia taloja, ikivanhoja kivimuureja, tuulimyllyjä ja keskiaikaisia kirkkoja. Viron saarilla kuten Saarenmaalla tai Muhun saarella mieli lepää.

Kuressaari

Saarenmaan ainoa kaupunki 450-vuotisjuhlaansa viettävä Kuressaari on pittoreski pikkukaupunki, jonka keskiaikainen 1200-luvulta oleva Piispanlinna on tiettävästi parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus koko Baltiassa.

Anglan tuulimyllymäki

Tuulimyllyt ovat Saarenmaan symboli. 1800-luvulla jokaisella suuremmalla maalaistalolla oli oma tuulimyllynsä. Saarenmaan kuuluisimmat tuulimyllyt ovat Anglassa.

Pangan rantatörmä

Panga pank eli Pangan rantatörmä on Saarenmaan ja koko Länsi-Viron korkein paikka: 21 metriä merenpinnasta. Kalkkikivestä muotoutuneen rantatörmän korkeimmalle paikalle tultiin aikoinaan lepyttelemään jumalaa – oluella ja vodkalla.

Kirkot ja kartanot

Saarenmaan ja Muhun saarella on jäljellä monia hyvin säilyneitä keskiaikaisia kirkkoja sekä kartanoita.

Kaalin meteoriittikraateri

Tuhansia vuosia sitten Saarenmaalle iskeytyneen meteoriitin jälkeensä jättämä kraatteri. Kraatteri on 22 metriä syvä ja 110 metriä leveä.

Golfia, tennistä ja luontopolkuja

Aktiivilomailijalle Saarenmaa tarjoaa paljon tekemistä. Suomalaisen Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema championship-tyyppinen Saare Golf and Country Club -kenttä houkuttelee golfaajia. Tenniksen pelaajille löytyy useita kenttiä. Lisäksi Saarenmaalla on mahdollista keilata, pelata biljardia sekä kalastaa ja retkeillä. Kysy Eckerö Linen golfmatkoja Saaremaalle ryhmille


Miten perille?

Omalla autolla

Lautta Saarenmaalle lähtee Virtsusta, 145 kilometriä Tallinnasta lounaaseen, ja kulkee Muhun saaren Kuivastun satamaan. Lauttamatka kestää puolisen tuntia. Muhulta Saarenmaalle johtaa kaunis, vajaa neljä kilometriä pitkä pengertie Väinatamm.

Varaa laivaliput helposti www.tuulelaevad.ee. Kesällä ja viikonloppuisin kannattaa liput varata etukäteen.

Bussilla Tallinnasta

Bussilippu Tallinnasta Kuressaareen maksaa ajankohdasta ja liikennöitsijästä riippuen noin 12-18 euroa (2019).

Laivalippu sisältyy bussilipun hintaan ja sinun ei tarvitse jonottaa suosittuina viikonloppuinakaan. Bussi ajaa Muhun saaren kautta Kuressaareen.

Liput ja aikataulut osoitteesta www.tpilet.ee


M/s Finbo Cargo tarjoaa edullisen ylityksen automatkustajille Helsinki Vuosaari-Tallinna Muuga.