Kulje suomalaisella, niin Suomella kulkee paremmin

Kulje suomalaisella, niin Suomella kulkee paremmin

Ostamalla suomalaisia palveluja ja tuotteita luodaan Suomeen uusia työpaikkoja. Jokavuotinen Osta työtä Suomeen -päivä, nostaa esiin suomalaisten tuotteiden ja palvelujen kuluttamisen merkityksen. Olimme suomalaisena yrityksenä ilolla mukana viettämässä päivää 4.12.2020. 

Kymmenellä eurolla on merkitystä

Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa. Se on paljon. Valinnoilla on siis merkitystä ja pallo sinulla. Esimerkiksi 6 h Helsinki-Helsinki -miniristeilyn ostamalla, olet mukana panostamassa suomalaiseen työllisyyteen. 

Eckerö Line ja suomalaisuus

Eckerö Line on ainoa Suomen lipun alla Helsingistä Tallinnaan liikennöivä laivayhtiö. Aluksiamme ovat m/s Finlandia ja Finbo Cargo. Suomalaisena yhtiönä toimintamme perustuu suomalaisuuteen, suomalaisiin palveluihin ja osaamiseen.

Työntekijät ovat suomalaisten työehtosopimusten piirissä työskenteleviä ammattilaisia ja Eckerö Linella on suomalaisen työn avainlipputunnus. Suomalaisuus on meille vastuullisuutta. 

Yhteistyössä suomalaisten ruokatalojen kanssa

Olemme monialapalveluyritys, jonka tarjontaan kuuluu matkapakettitarjonta, myymälä- ja ravintolatarjonta, kokous- ja ryhmätuotteet sekä hotellipaketit ja rahti. On kuin kiven heittäisi veteen – toiminnallamme on suoria ja heijastusvaikutuksia useisiin muiden toimialojen suomalaisiin yrityksiin.

Esimerkiksi suomalaiset ruokatalot ja tavarantoimittajat ovat kumppaneitamme, mikä näkyy vaikkapa lautasellasi m/s Finlandian Buffet Eckerössä. Suosimamme lähellä tuotetut raaka-aineet saapuvat kumppaneiltamme laivan keittiöön, jossa niistä tehdään herkullista ruokaa nautittavaksesi. Muun muassa suurin osa käyttämistämme liha- sekä meijerituotteista on suomalaista alkuperää.

Tiesitkö, että olemme merkittävä suomalaisten artistien työllistäjä? 

Eckerö Line työllistää runsaasti suomalaisia muusikoita, artisteja, taikureita ja muita esiintymisen ammattilaisia. Normaalivuonna meillä tehdään noin 2400 artistityöpäivää ja m/s Finlandialla on elävää musiikkia päivittäin.

Perheyritykseltä vastuulliset ja ekologiset lautas- ja siivousliinat

Eräs kumppanimme on porilainen perheyritys Fiblon. Tämä Avainlipun omaava yritys valmistaa kattaus- ja pyyhintätuotteita vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen, mitkä ovat myös Eckerö Linelle tärkeitä tapoja toimia. Esimerkiksi ravintoloidemme lautasliinat ovat Fiblonin tuottamia ja ammattikäyttöön tarkoitettuja puhdistusliinoja käytetään laivan siivouksessa. 

Suomalaista kädenjälkeä työasuissa

Eckerö Linen työvaateuudistuksessa näkyy suomalainen suunnitteluosaaminen. Työvaatteet on suunnitellut TELAKKA®-työvaateyritys, joka teki modernit, ergonomiset ja kestävät työasut laivojemme henkilökunnalle. Käytöstä poistuneet työvaatteet kierrättää ja uusiokäyttää suomalainen Dafecor.  Se valmistaa Turengissa ja Jyväskylässä niistä esimerkiksi tekstiilikuitukangasta teollisuuden tarpeisiin, kuten öljyn imeyttämiseen.

 

Palkittu asiakaskokemus 

Olemme iloisia siitä, että palvelumme on tutkitusti ollut asiakkaiden mieleen. Eckerö Line on palkittu Asiakkuusindeksi 2020 -tutkimuksessa Asiakaskokemus-kategoriassa Suomen kolmanneksi parhaana yrityksenä. Tutkimustulosten mukaan asiakkaamme pitävät tarjoamaamme palvelukokonaisuutta hyödyllisenä, luottavat siihen, arvostavat sen tarjoamaa ostokokemusta, haluavat suositella palvelua lähipiirilleen ja ovat myös valmiita palaamaan uudelleen yhtiön risteilyille. 

Olemme osa Suomen huoltovarmuusketjua

Mukavalla risteilyllä ei välttämättä tule ajatelleeksi, että Helsingin ja Tallinnan välillä seilatessa alus pitää logistiikkakuljetuksillaan suomalaista yhteiskuntaa toiminnassa. Niiden sujuminen on olennainen osa maamme huoltovarmuutta. Merikuljetusten osuus Suomen tuonnista on normaalioloissakin noin 80 prosenttia ja viennistä noin 90 prosenttia.

Ilman varustamoita ei esimerkiksi suomalainen teollisuus saa tarvitsemiaan varaosia eikä tuotteitaan maailmalle. Kuluttajat puolestaan jäisivät ilman suurta osaa elintarvikkeista ja lääkkeistä. Kriisitilanteessa yhteyden maailmalle turvaavat Suomen lipun alla kulkevat alukset, joissa on olosuhteet tunteva suomalainen miehistö.